5-1-συμβουλές-WordPress-για-αρχάριους-web-hosting

5 + 1 συμβουλές WordPress για αρχάριους

Το WordPress είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για αρχάριους bloggers. Είναι απλό στην εγκατάσταση και σε συνδυασμό με ένα καλό web hosting είναι μια εύκολη πλατφόρμα για τη δημοσίευση περιεχομένου. Η πιο δημοφιλής πλατφόρμα blogging στον κόσμο έγινε το πιο δημοφιλές Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια ανάπτυξης.

Τα οφέλη του WordPress για αρχάριους είναι πολλά. Η δυνατότητα δημιουργίας κατάλληλου μορφοποιημένου περιεχομένου για ιστό και η δημοσίευσή του με ένα μόνο κλικ είναι ενδυναμωτική. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε αρχάριους και ειδικούς. Το χαμηλότερο εμπόδιο εισόδου σημαίνει ότι οι αρχάριοι, οπλισμένοι με αυτήν την ολοκληρωμένη πλατφόρμα δημοσίευσης ιστού, κάνουν κοινά λάθη για αρχάριους WordPress στο blog τους.

Η μη κατανόηση του τρόπου προσαρμογής και βελτιστοποίησης του WordPress μπορεί να οδηγήσει σε ένα website με κακή απόδοση και χαμηλή κατάταξη. Οι χάκερ στοχεύουν το WordPress επειδή γνωρίζουν ότι πολλά έχουν δημιουργηθεί από άπειρους χρήστες του WordPress.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες συμβουλές WordPress για αρχάριους που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, να αυξήσετε τις μετατροπές και να δώσετε μια καλύτερη συνολική εμπειρία χρήστη.

1. Χρησιμοποιήστε μια καλή εταιρεία web hosting

Η χρήση ενός κακού web hosting είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι νέοι ιδιοκτήτες ιστότοπων. Και η επιλογή της καλύτερης φιλοξενίας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους βελτιστοποίησης του website σας. Εάν υπάρχει μια συμβουλή WordPress που αφαιρείτε από αυτήν την ανάρτηση, ας είναι αυτή.

Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ψάχνετε για web hosting: ευκολία στη χρήση, εκτέλεση και ασφάλεια. Ένα πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων δεν είναι φιλικό προς το χρήστη εάν είναι αδύνατο να επικοινωνήσετε με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης ή είναι ανίκανο. Η ποιότητα της υποστήριξης (τεχνική και μη) που προσφέρουν οι πάροχοι φιλοξενίας είναι πολύ σημαντική.

2. Η εμφάνιση δεν είναι το παν

Πολλά όμορφα θέματα έχουν αργή φόρτωση και είναι δύσκολα στη χρήση. Ορισμένα έχουν ελαττώματα ασφαλείας, όπως ορισμένα θέματα στο ThemeForest. Σε πολλές περιπτώσεις, τα ζητήματα σχετίζονται με τα πρόσθετα και δεν προκαλούνται από αμέλεια εκ μέρους της αγοράς στο διαδίκτυο. Δεν δημιουργούνται όλα τα πρότυπα WordPress ίσα. Και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε απλώς ένα πρόσθετο που βελτιστοποιεί τον ιστότοπό τους για να διορθώσετε προβλήματα με θέματα. Αυτό σίγουρα δεν ισχύει.

Οι προγραμματιστές ενός θέματος είναι μερικές φορές πολύ απασχολημένοι, αποσπούν την προσοχή ή δεν ενδιαφέρονται να διατηρήσουν ένα θέμα, για να διορθώσουν πιθανά ελαττώματα.

3. Διατηρήστε τα πρόσθετα στο ελάχιστο

Τα πρόσθετα είναι αυτά που κάνουν τη ζωή εύκολη όταν χρησιμοποιείτε το WordPress. Η προσθήκη λειτουργικότητας που θα κόστιζε χιλιάδες ευρώ πριν από μερικά χρόνια είναι τόσο απλή όσο η εύρεση του σωστού plugin. Αλλά ορισμένα πρόσθετα είναι πλήρη γουρούνια πόρων. Μην τα εγκαταστήσετε, ανεξάρτητα από το τι προσφέρουν ως προς τη λειτουργικότητα.

Εγκαταστήστε το Plugin Performance Profiler (P3) στα websites σας στο WordPress για να εξετάσετε την απόδοση των πρόσθετων στον ιστότοπό σας. Εάν έχετε εγκαταστήσει ορισμένα πρόσθετα και έχετε παρατηρήσει ότι ο ιστότοπός σας είναι ιδιαίτερα αργός, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το P3 για να διαπιστώσετε εάν κάποια από τις προσθήκες σας προκαλεί προβλήματα.

4. Ενημερώνετε τακτικά τα πρόσθετα και τα θέματα σας

Αυτό πρέπει να είναι αρκετά προφανές, αλλά είναι εύκολο να αγνοηθεί. Τις περισσότερες φορές μπορείτε να συνεχίσετε με τον ιστότοπό σας για μήνες χωρίς ενημέρωση προσθηκών και θεμάτων. Ο ιστότοπος συνεχίζει να λειτουργεί και ίσως δεν έχετε χρόνο να περάσετε από τη διαδικασία ενημέρωσης. Αυτό όμως θα ήταν μεγάλο λάθος. Τα πρόσθετα δεν ενημερώνονται συνήθως για βελτιώσεις χαρακτηριστικών.

Τα κρίσιμα ζητήματα ασφάλειας είναι αυτά που οδηγούν σε πολλές ενημερώσεις. Κάθε εταιρεία λογισμικού δημοσιεύει μια δήλωση σχετικά με την επιδιόρθωση του λειτουργικού της συστήματος ή του plugin κατά καιρούς. Αυτό που ακούγεται σαν μια απλή βελτίωση είναι συχνά το κλείσιμο ενός κενού ασφαλείας στο λογισμικό. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώνετε όλα τα θέματα και τις προσθήκες σας σε τακτική βάση.

5. Χρησιμοποιήστε μόνιμους συνδέσμους φιλικούς προς τις μηχανές αναζήτησης

Η σωστή δομή του permalink είναι ένας σημαντικός παράγοντας για καλύτερο SEO. Οι μόνιμοι σύνδεσμοι αναφέρονται στον τρόπο σχηματισμού των διευθύνσεων URL του website σας. Για καλύτερη ευρετηρίαση στις μηχανές αναζήτησης, χρησιμοποιήστε το πρότυπο τομέα/μετά-όνομα.

Το WordPress, από προεπιλογή, χρησιμοποιεί μορφή τύπου ημερομηνίας για διευθύνσεις URL. Αυτό δεν είναι ιδανικό για μηχανές αναζήτησης. Δυστυχώς, πολλοί κάτοχοι ιστότοπου WordPress δεν αλλάζουν τις ρυθμίσεις μόνιμης σύνδεσής τους χάνοντας τα πιθανά κέρδη βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης.

+1. Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας

Οι μη βελτιστοποιημένες εικόνες είναι συχνά ένας από τους κύριους λόγους για την καθυστέρηση μιας ιστοσελίδας. Αυτές οι πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφίες που τραβήξατε με την κάμερα SLR δεν είναι κατάλληλες για τον ιστό στην ακατέργαστη μορφή τους. Μπορεί να δουλεύετε με αρχεία εικόνας 10 MB στον υπολογιστή σας και μπορεί να φαίνονται υπέροχα. Αλλά το ίδιο αρχείο που τοποθετείται σε μια ιστοσελίδα θα σκοτώσει την ταχύτητα του website σας. Οι χρόνοι φόρτωσης πρόκειται να γίνουν ένας κρίσιμος παράγοντας κατάταξης για την Google.

Όχι μόνο οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν για να κατεβάσει ολόκληρο το αρχείο, αλλά το εύρος ζώνης φιλοξενίας του website σας θα καταστραφεί γρήγορα. Μειώστε το μέγεθος του αρχείου εικόνας μειώνοντας την ποιότητα της εικόνας και αλλάξτε τις διαστάσεις (μειώνοντας το ύψος και το πλάτος). Μπορείτε να μειώσετε την ποιότητα και τις διαστάσεις της εικόνας στο Photoshop και πολλά δωρεάν εργαλεία στο διαδίκτυο.

Δείτε περισσότερα για το web hosting:

avatar

Georgia

Στη μάχη της επικαιρότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.