ΜΙΚΡΑ & ΜΕΓΑΛΑ »


Νέο παλάτι για μια Βασίλισσα

Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να είναι ποδοσφαιρόφιλος για να γνωρίζει την Βασίλισσα του ποδοσφαίου, Ρεάλ Μαδρίτης ή έστω για να μπορεί να εκτιμήσει την μεγαλοπρέπεια του νέου της σταδίου.

[Διαβάστε όλο το άρθρο…]

ΤΕΧΝΕΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ »


Η καμπάνια της FishLove για την βιώσιμη αλιεία

Συχνά πυκνά βλέπουμε διάφορες φωτογραφικές καμπάνιες που προκαλούν ή σοκάρουν σε μια προσπάθεια αφύπνισης σχετικά με επίκαιρα καυτά θέματα, όπως η διάσωση του περιβάλλοντος, τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η λαθροθηρία.

Τι γίνεται όμως όταν ένας άλλος ΜΚΟ – στην προκειμένη περίπτωση ο βρετανικός οργανισμός FishLove – προσλαμβάνει ένα διάσιμο φωτογράφο για να δημιουργήσει μια αντίστοιχη καμπάνια;

[Διαβάστε όλο το άρθρο…]

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ »


Ο 14χρονος, αυτιστικός Αϊνστάιν

Ο Jacob Barnett είναι ένας ξεχωριστός δεκατετράχρονος. Η διαφορετικότητα του βρίσκεται στο γεγονός πως ενώ έχει διαγνωσθεί να πάσχει από το σύνδρομο Asperger (μια μορφή αυτισμού) το οποίο προέβλεπε πως θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να αναπτύξει μαθησιακές ικανότητες, ο Jacob όχι μόνο ανέπτυξε με το δικό του τρόπο αυτές τις ικανότητες αλλά κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο Indiana University-Purdue University Indianapolis όπου κάνει το μεταπτυχιακό του στην Αστροφυσική!

[Διαβάστε όλο το άρθρο…]

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ & Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ »


Πως βλέπουν τον εαυτό τους οι γυναίκες

Πόσο άραγε μπορεί να απέχει η πραγματικότητα από τη γυναικεία ματιά; Πολύ! Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, όταν οι γυναίκες καλούνται να περιγράψουν σε κάποιο τρίτο την εξωτερική τους εμφάνιση.Αυτό τουλάχιστον έδειξε πείραμα που έγινε πρόσφατα από την γνωστή εταιρεία προϊόντων περιποίησης Dove. 

[Διαβάστε όλο το άρθρο…]

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ »


Αν αντί για το φεγγάρι;

Αναρωτηθήκατε άραγε ποτέ πως θα έμοιαζε ο νυχτερινός ουρανός αν αντί για το φεγγάρι, υπήρχε κοντά στη Γη κάποιος άλλος πλανήτης; Ο καλλιτέχνης και συγγραφέας Ron Miller είχε πάντως αυτή την απορία και αποφάσισε να δώσει την λύση με τη βοήθεια λογισμικού επεξεργασίας εικόνας!

[Διαβάστε όλο το άρθρο…]

ΤΑΞΙΔΙΑ, ΕΥ ΖΗΝ »


Maya Ubud Resort & Spa ή αλλιώς απόλυτη γαλήνη

Αν υπάρχει επίγειος παράδεισος τότε το Μπαλί θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για την διεκδίκηση του τίτλου. Τόσο τα παραδεισένια τοπία του ευλογημένου αυτού τόπου, όσο και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, θέτουν τις βάσεις για την ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχείων που εντυπωσιάζουν.

[Διαβάστε όλο το άρθρο…]

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ & Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ »


Tο παιχνίδι που μπορει να σας δώσει δέκα πρόσθετα χρόνια ζωής

Πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια στη ζωή κάθε ανθρώπου; Η επικρατούσα πεποίθηση θέλει τα παιχνίδια να είναι αποδεκτά για τα παιδιά αλλά όχι για τους ενηλίκους που συχνά θεωρούνται συνώνυμο της τεμπελιάς.

Στην ομιλία της στο TEDGlobal, η σχεδιάστρια παιχνιδιών Jane McGonigal παρουσιάζει την ρηξικέλευθη ιδέα της γύρω από το πως τα παιχνίδια μπορούν στην πραγματικότητα να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής του κάθε ανθρώπου!

[Διαβάστε όλο το άρθρο…]

MEDIA & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ »


Λογότυπα που λένε την αλήθεια

Υπάρχει συγκεκριμένη λογική πίσω από κάθε λογότυπο; Μα φυσικά!

Η υπερκαταναλωτική κοινωνία μας επιτάσσει αυστηρούς κανόνες μάρκετινγκ που περιλαμβάνουν τεχνικές βασισμένες στην ψυχολογία του καταναλωτή.  

[Διαβάστε όλο το άρθρο…]

ΜΙΚΡΑ & ΜΕΓΑΛΑ »


Κατά μάνα κατά κόρη

Ποιο ήταν άραγε το ζητούμενο για τη φωτογράφο Carra Sykes από τη Βόρεια Καρολίνα, που τιτλοφόρησε το νέο φωτογραφικό της άλμπουμ : “like Mother like Daughter“;

[Διαβάστε όλο το άρθρο…]

ΤΑΞΙΔΙΑ, ΕΥ ΖΗΝ »


Εναλλακτικά …ξενοδοχεία

Πρόκειται για ξενοδοχεία που εντυπωσιάζουν λόγω πρωτοτυπίας! Η ιδιαιτερότητα τους βρίσκεται στα εναλλακτικά υλικά κατασκευής και διακόσμησης τους.

[Διαβάστε όλο το άρθρο…]