Κανένα πυρηνικό όπλο στη χώρα

Κανένα πυρηνικό όπλο στη χώραΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022, 18:15

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ απέρριψε ως εικασία δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία μαχητές της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που έφθασαν στη χώρα για αποστολή αστυνόμευσης του εναερίου χώρου, μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

«Οι μαχητές αυτοί έρχονται εδώ πρωτίστως για να πραγματοποιήσουν κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις με τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία και για να υποστηρίξουν μια ενισχυμένη εναέρια αστυνόμευση. Δεν τίθεται καν θέμα πυρηνικών όπλων», τόνισε ο αρχηγός του κράτους.

Στις 30 Μαΐου το Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων της Συμμαχικής Αεροπορικής Διοίκησης ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη F-35 της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που είχαν αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση Σπανγκντάλεμ στη Γερμανία, προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Γκραφ Ιγκνατίεβο, κοντά στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), στη νοτιοκεντρική Βουλγαρία, για αποστολή μεγάλης εμβέλειας στη χώρα προς υποστήριξη των δραστηριοτήτων επαγρύπνησης του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά.

«Η διεξαγωγή επιχειρήσεων ρουτίνας και η άσκηση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και της υπέρπτησης, είναι το κλειδί στην ικανότητα του ΝΑΤΟ να ενισχύει τη συλλογική μας άμυνα και να εγγυάται την ασφάλεια των μελών του στην περιοχή», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της 30ης Μαΐου.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022, 18:16Source link

avatar

Georgia

Στη μάχη της επικαιρότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.