Σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο Γουμένισσας λόγω έλλειψης γιατρών

Σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο Γουμένισσας λόγω έλλειψης γιατρών
Σε καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου Γουμένισσας, λόγω έλλειψης γιατρών, προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου διαψεύδει αυτές τις καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη γίνει προσλήψεις και ότι πριν ένα μήνα έχουν προκηρυχθεί πέντε θέσεις επιμελητών.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι: “Το νοσοκομείο καλύπτει πληθυσμιακά 3500 παιδιά και ο ένας παιδίατρος που έχει το νοσοκομείο καλείται να καλύψει τις εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου (ΓΝ) Κιλκίς με αποτέλεσμα στο ΓΝ Γουμένισσας το παιδιατρικό ιατρείο να λειτουργεί μία-δύο φορές την εβδομάδα. Γυναικολόγος  δεν υπάρχει. Ο ένας καρδιολόγος καλύπτει κι εκείνος τις εφημερίες του Γ.Ν. Κιλκίς. Υπάρχουν δύο παθολόγοι, εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτείται και χρειάζονται τρεις συνολικά για την κάλυψη και των εφημεριών. Έλλειψη υπάρχει και στους χειρούργους, είναι δύο κι ο ένας θα συνταξιοδοτηθεί”.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς με το οποίο είναι ενοποιημένο το Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας, Θεόδωρος Ρεβενάκης, απαντώντας γραπτά στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι:

-Στις 21-05-2019 προκηρύχθηκαν πέντε θέσεις επιμελητών Β΄(από μία Χειρουργικής, Παθολογίας, Παιδιατρικής, Ορθοπεδικής και Νεφρολογίας) για το Γ.Ν. Κιλκίς και δύο θέσεις επιμελητών Β΄ (Χειρουργικής και Παθολογίας) για το Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας.

-Βρίσκεται σε διαδικασία κρίσης μια θέση επιμελητή Α΄ Παιδιατρικής για το Γ.Ν. Κιλκίς που προκηρύχθηκε στις 26-03-2019.

-Παιδίατρος στη Γουμένισσα είχε να προσληφθεί από το 2012. Η παιδίατρος που υπηρετεί σήμερα στη Γουμένισσα προσλήφθηκε το 2017.

-Είναι θέμα ημερών η ανάληψη καθηκόντων νέου επιμελητή Β΄ Μαιευτήρα- Γυναικολόγου σύμφωνα με την Γ4α/Γ.Π. 29039/15-5-2019 απόφαση του υπουργού Υγείας που δημοσιεύθηκε στο αριθμ. 1059/10-6-2019 ΦΕΚ ( τεύχος Γ΄).

-Τη βαρύτητα και την κατανομή εξωτερικών ιατρείων και εφημεριών την καθορίζει η Διοίκηση των Ενοποιημένων Νοσοκομείων, ανάλογα με τις ανάγκες. Την ενοποίηση του Γ.Ν. Κιλκίς και Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας την έκαναν άλλοι. Επίσης το 2012.

-Είναι ψεύδος ασύστολο ότι ο καρδιολόγος της Γουμένισσας εφημερεύει στο Κιλκίς.

-Η δυνατότητα μιας πρόσληψης μετά από κάθε αποχώρηση (1:1) που επετεύχθη μετά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια, δίνει πλέον τη δυνατότητα επένδυσης στην ποιότητα και αποτελεσματικότητα και όχι απλά στην επιβίωση του συστήματος”.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, 03:34Source link

avatar

Georgia

Στη μάχη της επικαιρότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.