Στη συντήρηση της ιστορικής Μονής Παναγίας Φανερωμένης προχωράει η Περιφέρεια Κρήτης

Στη συντήρηση της ιστορικής Μονής Παναγίας Φανερωμένης προχωράει η Περιφέρεια Κρήτης
Υπογράφηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, για το έργο συντήρησης και αποκατάστασης της μονής στην περιοχή Γουρνιά, Παχιάς Άμμου.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο και τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Το έργο της σύμβασης έχει προϋπολογισμό μελέτης 2.028.000 ευρώ και αντικείμενο του έργου είναι η ολοκληρωμένη επέμβαση συντήρησης και αποκατάστασης του οικοδομικού συγκροτήματος της ιεράς μονής.

«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για το μοναστήρι, το Λασίθι και την Κρήτη», τόνισε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ ο μητροπολίτης επεσήμανε πως πρόκειται για μονή που ανήκει στην Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας αλλά είναι παλλασιθιώτικο προσκύνημα και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για το έργο. Την υπογραφή χαιρέτισε ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης ενώ παρευρέθησαν η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Γουλιδάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, 21:06Source link

avatar

Georgia

Στη μάχη της επικαιρότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.