Τι να κάνετε εάν υποψιάζεστε διαρροές στα θεμέλια σας

Τι να κάνετε εάν υποψιάζεστε διαρροές στα θεμέλια σας

Κανένας ιδιοκτήτης σπιτιού δεν θέλει ποτέ να ανακαλύψει ότι έχει διαρροή στα θεμέλια. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με τη θεμελίωση του σπιτιού που είναι μια αρκετά δαπανηρή η επισκευή.

Στην εταιρεία μας Αποφράξεις Αναγνώστου, θέλουμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να κατανοήσουν τι προκαλεί μια διαρροή στα θεμέλια, πώς να την αναγνωρίσουν και ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες για την επισκευή της.

Εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχει διαρροή στα θεμέλια του σπιτιού σας, καλέστε μας αμέσως. Προσφέρουμε γρήγορη, αυθημερόν εξυπηρέτηση και μπορούμε να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε σχετικά με το υδραυλικό και το αποχετευτικό σας σύστημα.

Τι είναι η διαρροή στα θεμέλια;

Μια διαρροή στα θεμέλια περιγράφει μια διαρροή που αναπτύσσεται στους σωλήνες νερού (συνήθως από χαλκό) κάτω από τη τσιμεντένια βάση του σπιτιού σας. Η πλάκα στο σπίτι σας είναι συνήθως το τσιμεντένιο πάτωμα του υπογείου σας πάνω στο οποίο είναι χτισμένο το υπόλοιπο σπίτι σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γραμμές νερού βρίσκονται κάτω από την πλάκα, ωστόσο, σε ορισμένα κτίρια, οι γραμμές νερού είναι ενσωματωμένες στην ίδια την πλάκα.

Εάν παραμεληθούν, οι διαρροές στα θεμέλια μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, όπως ρωγμές σε τοίχους και θεμέλια, υψηλούς λογαριασμούς νερού, άσχημες οσμές, χαμηλή πίεση νερού, ανώμαλα δάπεδα και μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν μετατόπιση και βύθιση του σπιτιού σας.

Για να αποτρέψετε τη ζημιά από διαρροή στα θεμέλια, είναι σημαντικό να προγραμματίζετε την τακτική συντήρηση των αποχετευτικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.

Τι προκαλεί τις διαρροές στα θεμέλια;

1. Κακή εγκατάσταση

Αυτό που συμβαίνει συχνά είναι ότι ένας από τους σωλήνες ήταν τσακισμένος ή λυγισμένος κατά την εγκατάσταση και με την πάροδο του χρόνου, το νερό που περνά ορμητικά τον φθείρει στο συγκεκριμένο σημείο και προκαλεί μια μικρή διαρροή.

2. Εξωτερική πίεση

Μια άλλη κοινή αιτία διαρροών πλακών είναι η εξωτερική πίεση από πράγματα όπως οι σεισμοί, η διάβρωση του εδάφους και οι μετατοπίσεις του εδάφους. Εάν η γη κάτω από το σπίτι σας μετακινηθεί για οποιονδήποτε λόγο, αυτό μπορεί να ασκήσει υπερβολική πίεση στους σωλήνες και να προκαλέσει διαρροές ή πιθανή έκρηξη σωλήνα. Ενώ οι σωλήνες κατασκευάζονται για να αντέχουν σημαντική πίεση, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει διαρροή, ειδικά όταν συνδυάζεται με προκαταρκτική ζημιά ή κακή εγκατάσταση.

3. Διάβρωση

Η διάβρωση και η τριβή μπορούν επίσης να προκαλέσουν διαρροές πλακών. Οι σωλήνες ζεστού νερού διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο λειαντικών δυνάμεων, καθώς διαστέλλονται και συστέλλονται με την άνοδο και την πτώση της θερμοκρασίας. Αυτή η κίνηση του σωλήνα ενάντια στο περιβάλλον χώμα, τους βράχους και το σκυρόδεμα μπορεί να δημιουργήσει διαρροές.

4. Τριβή

Η ποιότητα του νερού μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα με την οποία διαβρώνονται οι σωλήνες σας. Η υπερβολική σκληρότητα (υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα) και η υπερβολική απαλότητα (χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία) μπορεί να διαβρώσουν τους σωλήνες.

Η κλίμακα pH κυμαίνεται από 0 – 14. Το νερό με pH πάνω από 7 θεωρείται αλκαλικό ενώ το νερό κάτω από 7 είναι όξινο. Συνήθως το νερό με pH μεταξύ 6,5 και 8,5 δεν είναι διαβρωτικό. Είναι εύκολο να δοκιμάσετε το pH του νερού σας. Απλώς πάρτε ένα δείγμα από το νερό σας και τοποθετήστε μια ταινία μέτρησης pH.

5. Χρόνος

Τυχόν παρατεταμένες περίοδοι διάβρωσης, τριβής ή πίεσης στους υπόγειους σωλήνες σας μπορεί να προκαλέσουν διαρροή πλάκας. Είναι σημαντικό να προσέχετε τα κοινά σημάδια διαρροής πλακών, ώστε να αποτρέψετε δαπανηρές ζημιές στο σπίτι και τα υπάρχοντά σας. Βεβαιωθείτε ότι προγραμματίζετε επαγγελματική συντήρηση υδραυλικών τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να παρακολουθείτε τυχόν παρατυπίες στις υδραυλικές σας εγκαταστάσεις.

Λόγοι υπόνοιας για διαρροή στα θεμέλια

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να υποψιάζεστε ότι υπάρχει διαρροή πλάκας κάτω από το σπίτι σας. Πώς όμως θα κινηθεί η υποψία σας αν δεν γνωρίζετε τα κοινά προειδοποιητικά σημάδια διαρροής πλακών;

Όσον αφορά τις διαρροές υδραυλικών εγκαταστάσεων, όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστούν τόσο το καλύτερο. Οι διαρροές νερού προκαλούν μόνιμες ζημιές εάν δεν εντοπιστούν. Είτε είναι η μυρωδιά μούχλας και μούχλας από το νερό κάτω από τα χαλιά είτε ηχητικές ενδείξεις όπως ο συνεχής ήχος του τρεχούμενου νερού, εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχει διαρροή σωλήνα, κλείστε την παροχή νερού (αν μπορείτε) και καλέστε αμέσως έναν επαγγελματία υδραυλικό .

Ακολουθούν μερικά από τα κοινά προειδοποιητικά σημάδια ότι έχετε διαρροή πλάκας:

Υψηλότεροι λογαριασμοί ύδρευσης

Οι ανεξήγητες αιχμές στον λογαριασμό του νερού δεν είναι μόνο άβολες για τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας, είναι επίσης σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο μόνος λόγος για να χρεωθείτε περισσότερα χρήματα για το νερό, εάν είστε σίγουροι ότι δεν έχετε χρησιμοποιήσει περισσότερο από το συνηθισμένο, είναι μια διαρροή νερού.

Μια διαρροή πλακών δεν θα προκαλέσει μόνο την άνοδο του νερού, αλλά και τους λογαριασμούς. Ένας υψηλότερος λογαριασμός είναι ένα σημάδι για να αναζητήσετε την αιτία, επομένως ακολουθήστε τα υπόλοιπα αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια για να δείτε εάν κάποιο από αυτά συμπίπτει με το αυξανόμενο κόστος.

Καλέστε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να σταματήσει τη διαρροή νερού το συντομότερο δυνατό, ώστε ο λογαριασμός του επόμενου μήνα και η πιθανή ζημιά από μη ανιχνευμένες διαρροές, να μην σας κοστίσει ένα χέρι και ένα πόδι.

Υγρές κηλίδες στο πάτωμα

Όταν το νερό συσσωρεύεται κάτω από το σπίτι σας, δεν υπάρχει πουθενά να πάει παρά μόνο προς τα πάνω. Καθώς η διαρροή συνεχίζεται, θα φτάσει τελικά στο δάπεδο του σπιτιού σας και τα ορατά σημάδια ζημιάς στα χαλιά ή στο δάπεδό σας είναι ενδεικτικά ότι υπάρχει νερό από κάτω.

Μυρωδιά μούχλας

Εάν το νερό από μια διαρροή πλάκας έχει φτάσει στο δάπεδό σας, η μούχλα και το ωίδιο είναι μια αναπόφευκτη συνέπεια. Εάν δεν μπορέσατε να παρατηρήσετε υγρά ή σκοτεινά σημεία στο χαλί ή παραμορφωμένο σκληρό δάπεδο, η μυρωδιά του ωιδίου θα σας αποτρέψει ότι υπάρχει ζημιά στο νερό. Και, οι διαρροές πλακών μπορεί να επηρεάσουν όχι μόνο το δάπεδό σας. Μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει μούχλα και στους τοίχους σας.

Εάν υπάρχει μυρωδιά, διερευνήστε από πού προέρχεται και υποδείξετε αυτήν την περιοχή σε έναν επαγγελματία υδραυλικό όταν έρθει να βοηθήσει στον εντοπισμό διαρροής πλακών.

Μειωμένη πίεση νερού

Η μείωση της πίεσης του νερού είναι ένα προφανές σημάδι διαρροής πλακών που σίγουρα θα παρατηρήσετε. Απλώς είναι αυτό που είναι – όταν το νερό διαφεύγει από τους σωλήνες κάτω από τη τσιμεντένια βάση του σπιτιού σας, θα υπάρχει λιγότερο νερό όταν ανοίγετε τη βρύση και τα εξαρτήματα νερού. Η λιγότερη πίεση νερού είναι ένα σημάδι διαρροής πλάκας και το σύνθημά σας για να καλέσετε σε ένα επάγγελμα για να πάρετε το νερό πίσω ταξιδεύοντας στα φωτιστικά σας όπως θα έπρεπε.

Πως να ελέγξετε για διαρροή στο σπίτι σας

Εντάξει, λοιπόν, ερευνήσατε τα προειδοποιητικά σημάδια και πιστεύετε ότι πράγματι υπάρχει διαρροή. Εάν θέλετε πραγματικά να ελέγξετε ξανά εάν έχετε διαρροή υδραυλικών εγκαταστάσεων, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε προτού σηκώσετε το τηλέφωνο και καλέσετε τις Αποφράξεις Αναγνώστου.

Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία βήμα προς βήμα για να ελέγξετε το σπίτι σας για κρυφές διαρροές νερού:

  • Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι όλα τα εξαρτήματα νερού και οι συσκευές που χρησιμοποιούν νερό στο σπίτι σας είναι κλειστά. Δεν πρέπει να τρέχει καθόλου νερό, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος άρδευσης.
  • Βγείτε έξω και εντοπίστε το κουτί του μετρητή νερού.
  • Αφού αφαιρέσετε το κάλυμμα, ρίξτε μια ματιά στην όψη του μετρητή. Οι περισσότεροι μετρητές νερού έχουν ένα μπλε ή κόκκινο τρίγωνο που περιστρέφεται εάν υπάρχει νερό που κινείται μέσα από τους σωλήνες. Αυτό είναι γνωστό ως επιλογέας ανίχνευσης διαρροών ή ένδειξη χαμηλής ροής. Μπορεί επίσης να μοιάζει με αστέρι ή γρανάζι. Εάν ο επιλογέας ανίχνευσης διαρροής κινείται, έχετε διαρροή.
  • Εάν ο επιλογέας ανίχνευσης διαρροής δεν κινείται ή δεν έχετε στον μετρητή νερού σας, σημειώστε τον αριθμό που εμφανίζεται στο καντράν, περιμένετε 30 λεπτά (χωρίς να χρησιμοποιήσετε νερό στο σπίτι) και ελέγξτε ξανά τον αριθμό του μετρητή. Εάν ο μετρητής νερού καταγράψει μεγαλύτερο αριθμό, αυτό σημαίνει ότι έχετε κρυφή διαρροή νερού.

Δείτε περισσότερα για τις περιοχές εξυπηρετήσεις της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου:

 

avatar

Georgia

Στη μάχη της επικαιρότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.